by Ollie

Over mij

Hi, ik ben Wies, online strateeg en hopeloos verliefd op lekker eten en drinken. In 2019 gebeurde er iets waardoor ik erachter kwam wat mijn missie is, namelijk: foodies en voedingsexperts helpen met het versterken van hun online strategie, zodat zij een waardevolle community en omzet kunnen creëren.

Hoe het allemaal begon

Na een periode waarin ik veel pannetjes op het vuur had staan en ik mezelf een beetje kwijtraakte, werd het in 2019 tijd om het anders aan te pakken. Ik had mijn eigen bedrijf, werkte voor een baas, had plannen en half begonnen projecten. 

Voor de buitenwereld had ik alles onder controle. En dat was echt zo. Ik kan lang doorgaan op karakter, ben altijd enthousiast en bereid om te helpen. Maar het werd te veel, ik herkende mezelf niet meer en het werd tijd om een paar vuurtjes zachter te zetten of zelfs helemaal uit te draaien.

Ik ben opgegroeid met de gedachte dat kansen niet uit de lucht komen vallen, maar dat je die zelf kunt creëren. Toen ik nog heel klein was verhuisden mijn ouders naar Portugal. Ik groeide op als ondernemende Nederlandse in een traditioneel Portugese omgeving.

Op mijn 18de verruilde ik de plattelandsstad van mijn jeugd voor de moderne wereld in Nederland. Ambitieus en nieuwsgierig, heb ik altijd alles willen doen om mijn dromen achterna te gaan. Ik ging studeren en aan het werk. En in 2015 stapte ik met een businessplan naar de KvK om voor mezelf te beginnen. 

Over mij, Olive Communication, Wies van der Sluis, About Olive, Influencer agency

Find something you’re passionate about and keep tremendously interested in it.

Julia Child
Over mij, Olive Communication, Wies van der Sluis, About Olive, Influencer agency

Van reizen naar communicatie

Ik begon met een reisadviesbureau, gericht op boutique hotels en farmhouses in Portugal. Boordevol verhalen, tips en mooie routes. Het liep al snel goed, klanten bleven terugkomen en ik bouwde een uniek netwerk van bijzondere plekken op.

Daarnaast bleef ik mezelf uitdagen. Tijdens mijn studie vond ik communicatie een van de mooiste vakken! En bewust of onbewust ben ik daar vanaf mijn eerste baan meteen ingerold.

Het verhaal vertellen van wijnhuis, streek, gerecht, merk of bedrijf vind ik fascinerend. Vooral als het gaat om de persoonlijke drive van de ondernemer.

Naast mijn eigen bedrijf heb ik verschillende andere ondernemers geholpen, zowel strategisch als in de uitvoering van hun communicatie strategie: van hotel en reisbureau tot aan wijnstreek en pr- en communicatiebureau.

Dat is heel lang goed gegaan, zowel mijn eigen bedrijf, het werken voor een baas, vrijwilligerswerk en al mijn andere plannen, dromen en projecten.

Terug naar de basis

Tot daar in 2019 verandering in kwam. Ik dwaalde af, raakte te ver verwijderd van mezelf en de ondernemende ambities waar ik in 2015 voor had gekozen.

Begin 2020 ben ik eens goed naar mezelf gaan kijken, naar de ervaringen die ik heb opgedaan en de dingen waar ik het meeste plezier en energie uithaal. Het antwoord op de vraag ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’ werd duidelijk. Ik ben namelijk strategisch heel sterk, maar heb ook een brede kennis van communicatie, public relations en marketing. 

Ik kwam erachter dat ik mensen bewonder die creatief zijn en een mooi verhaal hebben. En dat ik die met mijn kennis kan helpen. Door de ervaringen die ik in influencer marketing heb opgedaan en omdat ik een oog heb voor de mens achter de ondernemer. Zo kan ik online talenten helpen en versterken met hun strategie, groei en ontwikkeling. 

Maar nog belangrijker vond ik het, dat ik dicht bij mezelf zou blijven, namelijk een communicatiestrateeg met een voorliefde voor lekker eten en drinken. En dus iemand die vooral foodies, wijnliefhebbers en voedingsexperts uitstekend zou kunnen helpen.

Mijn grootste passie verbonden met mijn kennis en ervaring om ondernemers verder te helpen: food en communicatie!

Eindeloos kunnen praten over...

Want ik vergeet bijna te vertellen dat ik niet zomaar verliefd ben geworden op de culinaire wereld. Die liefde voor eten en drinken heb ik vooral te danken aan mijn half Portugese opvoeding. Het zit in me, het is wie ik ben en waar ik altijd blij van word. En dan niet het eten en drinken op zich, maar een onuitputtelijke interesse voor alle verhalen, tradities, smaakvolle producten en recepten die ermee verbonden zijn. Dat ik niet eerder op het idee ben gekomen om die twee passies te combineren! 

Nu help ik foodies, voedingsexperts, wijnliefhebbers en bon vivants met het versterken van hun talenten en hun online strategie: van social media en website tot samenwerkingen en het bouwen aan een waardevolle online community!

Wie mij een beetje kent weet dat ik:

Over mij, Olive Communication, Wies van der Sluis, About Olive, Influencer agency

En nu jij!

Dit is mijn verhaal… maar ik ben ook oprecht benieuwd naar jou. Waar kom je vandaan? Waar droom je van? En wat staat er bij jou nog in de weg?

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Wie weet kunnen we elkaar verder helpen.

Stuur me gerust een bericht via het contactformulier. Van maandag tot en met vrijdag ontvang je binnen 48 uur een antwoord van mij terug!